IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шефът на Porshe прибира 50 млн. евро от уволнението си

Венделин Видекинг получава сериозна компенсация, макар да поведе компанията си по грешен път в навечерието на кризата

14:22 | 23.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Шефът на Porshe прибира 50 млн. евро от уволнението си

Бившият изпълнителен директор на Porsche, който тази нощ бе освободен от длъжността си, ще получи компенсация от цели 50 млн. евро. Така той се превръща в поредния високоплатен шеф на автомобилен гигант, който проваля компанията си и въпреки това получава огромна сума при раздялата с нея.

 

 

По-рано този месец по подобен начин се разви ситуацията с бившия шеф на американския концерн General Motors Рик Уагънър, който ще получи 9 млн. долара пенсия.

 

 

Видекинг беше изпълнителен директор на Porsche от 1993 година до днес. Ходът, който се оказа стъпка накриво, стана опитът за придобиване на германския автомобилен концерн Volkswagen.

 

 

Идеята на Видекинг, който бе получил пълното доверие на двете фамилии, притежаващи холдинга Porsche SA – Порше и Пих, бе да придобие Volkswagen. С развитието на кризата обаче стана ясно, че сделката няма как да бъде осъществена и се оказа, че ще се случи точно обратното – Volkswagen ще придобие марката Porsche.

 

 

Още по темата:

 

 

Porsche уволни изпълнителния и финансовия директор

 

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още