IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Рядък 32-каратов диамант на аукцион в Christie's

Диамантът е бил собственост на съпругата на милиардера Аненбърг и очаква купувач, който да се раздели с 5 млн. долара

11:03 | 23.07.09 г.
Рядък 32-каратов диамант на аукцион в Christie's

Огромен диамант ще се появи на аукцион тази есен в Ню Йорк. 32-каратовата скъпоценност е била притежание на съпругата на известния американски милиардер издател, филантроп и дипломат Уолтър Аненбърг. Очаква се камъкът да достигне цена от 5 млн. долара, заявиха от Christie's.

 

Диамантът е бил собственост на вдовицата на милиардера - Ли Аненбърг, която почина през март тази година на 91-годишна възраст и беше управител и президент на Фондация Аненбърг след смъртта на съпруга са – бивш посланик във Великобритания

 

Скъпоценният камък ще бъде представен на аукцион на 21 октомври тази година, след като приключи околосветската си обиколката в Женева, Лондон, Хонконг, Лос Анджелис и Ню Йорк.

 

Диамант с такъв размер е изключителна рядкост и присъствието му на пазара винаги е значимо събитие за ценителите на скъпоценните камъни”, каза Раул Кадакия – управител на департамента за бижутерия в Christie's пред Reuters.

 

През декември миналата година друг огромен син диамант с тегло 35,6 карата надмина очакванията на оценителите и беше продаден за 24,3 млн. долара. Високата цена според специалистите в бранша се дължи отчасти и на кризата, по време на която хората се стремят да купуват стойностни и уникални неща, които да увеличават стойността си в бъдеще.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още