IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пластичната хирургия остава актуална въпреки кризата

Жените са по-склонни да инвестират в кариера, бижута и собственост, но въпреки това не забравят и добрия си външен вид

10:24 | 23.07.09 г.
Пластичната хирургия остава актуална въпреки кризата

Повечето жени над 50-годишна възраст не са обърнали гръб (или лице) на козметичното разкрасяване въпреки кризата по света.

 

Макар рецесията да продължава, запитване до 1000 жени през този месец, показва, че 63% от тях, на възраст между 18 и 34 години, и 73% от жените на възраст между 35 и 49 години се замислят сериозно за разкрасителни хирургични процедури.

 

Според проучването, направено от E-Poll Market Research и цитирано от Reuters, за голяма част от младите дами – привърженички на методите за прикриване на възрастта инжектирането на ботокс е „рутинна” процедура. „Интересът към пластичната хирургия остава много голям въпреки икономическите проблеми”, казва д-р Гилберт Лии, пластичен хирург от Сан Диего.

 

Различни статистики на Американската асоциация на пластичните хирурзи показват, че прилагането на ботокса в САЩ е нараснало с 8% през 2008 година за сметка на липосукцията, фейс-лифтинга и уголемяването на бюста, чието търсене значително е намаляло.

 

Въпреки че разкрасителните козметични процедури са добили голяма популярност, все още не могат да се съревновават с подарък – бляскаво и скъпо бижу. Само 22% от жените на възраст между 18 и 34 години биха предпочели уголемяване на бюста пред диамантена огърлица. Още по-голям процент от запитаните пък – 90% от дамите - биха предпочели да имат вила в Париж пред това да придобият тялото на Парис Хилтън.

 

Кариеристките, които са били 68% от запитаните жени на възраст между 18 и 34 години, биха предпочели да имат успех в работата си и славата на известна личност, вместо да изглеждат като звезда. И само 23% от жените на възраст 34 – 49 години биха предпочели да вложат в тялото си 10 хил. долара пред това да инвестират реално на пазара същата сума.

 

Макар че пластичната хирургия се свързва по-често с жените, 70% от запитаните между 18 и 34 години казват, че за мъжете също понякога е подходящо и наложително да се възползват от разкрасителните хирургични процедури.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:56 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още