IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Голямото кралско преброяване... на лебеди

Когато си кралска особа имаш и необичайни отговорности – например контрол над преброяването на наличните пернати

10:12 | 21.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Голямото кралско преброяване... на лебеди

Кралица Елизабет Втора, собственичка на всички лебеди на свобода в Обединеното кралство, присъства за първи път в понеделник на церемонията по годишното преброяване на въпросните птици – традиция, която започва в далечния XII век, предаде AFP.


Дълго време лебедът е заемал основна част от кралското меню и ако днес вече монарсите в страната не ядат лебеди, то практиката да се преброяват наличните птици се поддържа с пълна сила.


83-годишната кралица е присъствала на началото на тазгодишната кампания, състояща се в улавянето на птиците, поставянето на обозначения на краката им и проверка на тяхното здравословно състояние, плюс измерването на теглото и височината им.


Според заетите с отговорната операция преди двеста години в кралството е имало много повече лебеди отколкото сега, ето защо опазването и наблюдението им е толкова важно.


Навремето контролът над развитието на тези птици е бил доста затегнат, като за крадците на лебедови яйца или на самите лебеди е било предвидено наказание лишаване от свобода и солена глоба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:07 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още