IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мъжете и жените управляват парите си по различен начин

Силният пол има по-голяма склонност да си плаща сметките навреме и да планира разходите

16:01 | 17.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Мъжете и жените управляват парите си по различен начин

Мъжете и жените управляват по различен начин личните си средства, сочат резултатите от изследване, цитирани от Reuters. Според проучването при мъжете се отчита по-голяма вероятност да следят внимателно разходите и инвестициите си и да плащат сметките си навреме.


В изследването са участвали 3 500 служители на компанията Financial Finesse от двата пола.


Резултатите показват, че две трети от мъжете посочват, че редовно плащат навреме и изцяло сметките по кредитните си карти, посочва Лиз Дейвидсън, главен изпълнителен директор на компанията. В същото време това правели едва 1/3 от жените.


Месечните сметки пък редовно се плащат навреме от 90 на сто от мъжете и от едва 74 на сто от жените.


Сред мъжете 71 на сто управляват личните си средства така, че всеки месец да харчат по-малко отколкото получават, докато при жените това съотношение е едва 53 на сто.


Над половината от мъжете посочват, че имат фонд за спешни случаи, който ще им позволи, ако загубят работата си, да разполагат с достатъчно средства за няколко месеца. При жените едва една трета са обявили, че имат подобна практика


Резултатите от анкетата сочат, че 40 на сто от мъжете и само 24 на сто от жените са сигурни, че инвестициите им са направени правилно, а 73 на сто от мъжете и 40 на сто от жените имат общи познания за акции, облигации и взаимни фондове. 

 


 

Още по темата:

Жените плащат за утеха, мъжете – за съвети как да свалят красива жена


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още