IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бионсе е най-богата млада знаменитост

Класация подрежда най-богатите млади знаменитости

15:04 | 09.07.09 г.
Бионсе е най-богата млада знаменитост
В класацията на най-богатите знаменитости на възраст под 30 години от първа до пета позиция се оказват само представители на поп музиката и на спорта. На първо място в класацията на Forbes е американската певица Бионсе Ноулс, която само за една година е заработила 87 млн. долара (по данни към 1 юни 2009 година).
 
Двадесет и седем годишната звезда е постигнала финансовия си успех не само благодарение на стремително развиващата й се кариера на певица, но и на редица други проекти, в които участва.
 
Бионсе се снима в киното (дебютът й като актриса е през 2001 година, когато играе в телевизионния  филм "Кармен: Хип-хоп опера"), участва и в създаване на модни колекции. Младата изпълнителка сътрудничи и на компании за производство на козметика и парфюми (договорът й с L'Oreal от преди няколко години още е в сила).
 
На второ място е пилотът на "Ферари" във Формула-1 Кими  Райконен, световен шампион за 2007 година. Финландецът е заработил за една година 45 млн. долара.
 
Веднага след него е звездата на НБА Леброн Джеймс, признат за "най-ценния играч" за сезона 2008/2009. Само за една година 24-годишният баскетболист на "Кливланд Кавалиър" е получил 40 млн. долара.
 
В класацията е включена още колежката на Бионсе на поп сцената Бритни Спиърс. През изминалите 12 месеца тя е успяла да реализира приходи от 35 млн. долара, отредили й четвърта позиция.
 
На пето място в класацията на Forbes за най-богатите млади знаменитости е тазгодишният победител от Уимбълдън, швейцарецът Роджър Федерер. За  година 27-годишният тенисист е спечелил 33 млн долара.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:09 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още