IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Най-дългото голф игрище в света отваря през октомври

Игрището е в Австралия и е дълго цели 1300 км

16:20 | 08.07.09 г.
Най-дългото голф игрище в света отваря през октомври

Най-дългото голф игрище в света, което ще бъде с 18 дупки и ще минава на площ от над 1300 км, ще бъде официално отворено за посетители през октомври, съобщава ABC News.

Теренът на игрището започва от западната част на Австралия - градчето Калгурли - и стига до южния крайбрежен град Сидъна, прекосявайки равнината Нуларбор.


От Eyre Highway Operators Association – компанията, която изгражда игрището, казват, че остават шест дупки до завършването му и макар официалното откриване да е насрочено за октомври, още през август на терена могат да влязат първите играчи.

 

Очаква се гигантското съоръжение да привлича любители на голфа от цял свят, като за първата година заложената от инвеститорите посещаемост е около 26 000 души.

 

Изграждането на голф игрището започна през месец септември 2007 година, като основната идея на местната управа, разрешила започването на строежа, е да рекламира туризма в изолираните райони и да окуражава хората, минаващи през Нуларбор, да спират и да разглеждат природата по пътя.


Макар самото реализиране на проекта да е отнело две години, за проектирането и дизайна на целия комплекс са били нужни пет години. Най-големите предизвикателства пред инвеститорите били голямата площ и организирането на цялата логистика по проекта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още