IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бар вкъщи

Ако имате желание да броите калории в алкохолните коктейли, бройте. Ако не - само справка за тяхното приготвяне

12:43 | 04.07.09 г.
Бар вкъщи

За хората, решили спешно да влязат във форма, алкохолът определено е сред нещата, които трябва да се избягват. Ясно е обаче, че и елементът на спешност не е препоръчителен в такива случаи.


Така че ако просто мислим трезво и в перспектива - добрата форма се изгражда с постоянство и въздържане от някои вредни навици.


А в списъка с тези навици изобщо не е нужно да влиза питието след работа.


Естествено, както предупреждават и производителите на алкохол, консумацията трябва да е с мярка.


Investor Style класира най-диетичните и лесни за приготвяне коктейли. Броенето на калориите обаче в крайна сметка не е задължително, особено в домашни условия, когато не се придържате към общоутвърдените стандарти за количество на използваното съдържание, по които е смятана калоричността.


1. Джин с тоник (100 kcal) – класическа напитка за всички сезони. Тоникът има почти същото количество захарен сироп като всички останали газирани напитки, ето защо може да бъде заменен с диетичен в коктейла. Това ще спести почти една лъжичка захар в напитката. Към питието се добавя и класическият зеленият лимон, а чашата задължително се изстудява, преди да се сложи лед и да се сипят напитките.


2. Камикадзе (105 kcal) – водка, фреш от портокал и резенчета лимон. Напълнете шейкъра наполовина с лед, добавете водка, портокаловия фреш и лимонените резени. Съставките се разбиват и изсипват в охладени чаши за мартини.

3. Текила сънрайз (137 kcal) - текила, портокалов сок и малко вишновка с бадемов вкус – калориите на този коктейл идват от портокаловия сок, който трябва да е в големи дози. Ето защо фреш от портокал вместо купен в опаковка сок ще намали малко калоричността на коктейла, а за по-ефектен външен вид изсипете лъжичка черешов сироп най-накрая върху напитката.

 

4. Маргарита (165 kcal) – коктейлът е на основата на текила, трипъл сек (ликьор, който се използва основно за приготвяне на коктейли, с вкус на портокал), лайм. Съставките, заедно с малко нискокалоричен подсладител, се изсипват в шейкър, 2/3 пълен с лед и се разклащат. По желание през ръба на коктейлните чаши може да се прокара парченце от лайма и да се поръси със сол.

 

5. Лимонада линчбърг (179 kcal)– коктейлът е на основата на Jack Daniel's, водка, лимонов сок и трипъл сек. Ако вместо газирана напитка в коктейла се сложи прясно изцеден лимонов сок, вкусът става още по-наситен и плътен. Трипъл секът пък може да бъде заменен от портокалов натурален сок и водка.

 

6. Ягодово дайкири (227 kcal) – висока чаша с розова напитка, коктейлно чадърче, бакарди и замразени ягоди – невероятно, но факт – всичко това е доста ниско калорично. Съставките включват още сок от лайм, подсладител и натрошен лед. Изброеното се изсипва в блендер, разбива се внимателно и се добавя натрошен лед.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още