IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Секс всеки ден ще спаси човечеството

Хората трябва да правят секс всеки ден, за да поддържат плодовитостта си и за да подсигурят бъдещето на човешката раса, съобщиха лекари

09:11 | 02.07.09 г.
Секс всеки ден ще спаси човечеството

Учени са установили, че редовният секс – шест, седем пъти седмично, предпазва от генетични нарушения спермата на мъжете. През последните 20 години се забелязва спад в качеството и количеството на семенната течност у силната половина на човечеството.


Учените отдават този факт на редица причини като замърсяването, генетичните изменения и по-късното бащинство.


Семейните двойки във Великобритания се сблъскват със сериозен проблем по отношение на забременяването, като една на всеки седем двойки е потърсила лекарска помощ за безплодие.


Резултатите от проучването са представени на конференция на Европейското общество по човешка репродуктивност и ембриология в Амстердам, Холандия, съобщава британският вестник Sun. Д-р Дейвид Грийнинг и екип от учени от клиника в Австралия изследвали фертилността на 118 мъже. Оказало се, че ежедневният секс помага на остарелите и повредени ДНК клетки в спермата да се изхвърлят и да се възпроизведат нови.


Семействата, които искат да имат деца, трябва да правят секс всеки ден и особено в дните, когато жената е в овулация. Така спермата не се задържа и няма предпоставки да се увреди”, казва д-р Грийнинг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още