IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Радост в Marks & Spencer

Търговската верига пак е с понижени продажби, но толкова малък спад не се е случвал скоро за компанията

17:39 | 01.07.09 г.
Радост в Marks & Spencer

Британската търговска верига Marks & Spencer, която е на пазара вече 125 години, има поводи за радост. Компанията за пореден път не успява да повиши продажбите си, но пък се оказва, че спадът е най-малкият от второто тримесечие на финансовата 2007-2008 г.

Фирмата обяви, че доверието на клиентите им е стабилно, но остават предпазливи по отношение на бъдещето развитие на пазара.


Всички знаем, че размерът на данъците се покачва през следващата година. Безработицата ще расте, но вероятно с по-малки темпове. Данък добавена стойност също се повишава”, казва Стюард Роуз, изпълнителен директор на Marks & Spencer, цитиран от Ройтерс.

 

Marks & Spencer, която е най-голямата британска компания за продажба на дребно на дрехи във Великобритания, е с 1,4% спад на продажбите за трите месеца до края на юни, докато за предходното тримесечие, което беше и последно за финансовата 2008-2009, понижението възлиза на над 4%.


По-малкото свиване на оборота се обяснява с нови промоции и иновативни маркетингови стратегии.

След това седмо тримесечие на спад се очертава още едно в същата посока. Прогнозите на анализаторите са за понижение между 1,8 и 3,5%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още