IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Стройна фигура и секси поглед – мечтаната жена

Проучване показва, че както мъжете, така и жените имат предпочитания към стройната фигура, усмивката и погледа

10:17 | 30.06.09 г.
Стройна фигура и секси поглед – мечтаната жена

Мъжете са единодушни, че харесват стройни жени с изкусително държание, показва изследване, обхванало 4000 души, съобщи в. "Дейли мейл".


Жените, от своя страна, също показват известни предпочитания към стройни и мускулести мъже, но са склонни да оценяват привлекателността на мъжете по много по-голям брой критерии, показа първото по рода си проучване на американски психолози.


Участниците в изследването са били помолени да разгледат фотографии и да преценят привлекателността на сниманите мъже и жени на възраст от 18 до 25 години. Оказало се, че мъжете са много по-единодушни в преценките си кои жени са привлекателни и кои - непривлекателни, отколкото дамите. Някои от участничките в експеримента например дали високи оценки на мъже, които други жени сметнали за непривлекателни.


Изследването, публикувано в Journal of Personality and Social Psychology, показва, че е възможно да се определи степента, до която мъжете са единодушни по въпроса кои дами са привлекателни и кои - не. Проучването разкрива също, че по-възрастните участници от двата пола по-често преценявали представителите на противоположния пол като привлекателни, ако те са усмихнати.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:30 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още