IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ексцентрични методи за спа процедури

Странните режими за разкрасяване не са новост, а популярността им, която набира скорост напоследък, е очевидна

10:39 | 15.06.09 г.
Ексцентрични методи за спа процедури
Спа процедури, включващи пълзящи по гърба змии, балсам за коса от сперма на бик или плацента, хищни рибки, които отстраняват мъртви клетки и загрубяла кожа по краката, така познатите пиявици – детоксикиращи организма, кремове за лице от хайвер или маски от злато – всички тези биопроцедури без синтетични съставки не са измислени днес или вчера, а са доказали полезността си от векове насам. В наши дни са търсени в големите козметични салони както от жени, така и от мъже, като последните по-често се престрашават да се подложат на някои от нестандартните козметичните грижи.
 
В Ада Барак, Израел, пълзящите змии се използват за терапевтични процедури – кралските и царевични змии, поради тежестта си, пълзейки по гърба правят масаж, а по-леките градински влечуги леко гладят кожата. Цената на удоволствието е 80 долара.
 
Медицински пиявици
 
Известно е, че пиявиците се използват отдавна в медицината за лечение и детоксикация. Ползата от тях идва от отделяния по време на засмукване на кръвта на пациента детоксикиращ ензим. Същият ефект може да се постигне и със зеления чай, но въздействието му идва след по-дълго и продължително пиене. Терапията с пиявици върви на цена от 600 долара и се извършва само в медицински центрове.
 
Маска от сперма
 
Протеинът и високото съдържание на вода в спермата на бик и корен от иранското растение Катера придават блясък и са изключително подходящи за всякакъв тип коса. Двете съставки, нанесени като маска, са полезни за боядисана, изтощена и третирана коса. Процедурата с вълшебната маска, измиване и изсушаване на косата в лондонски салон струва 86 долара.
 
Хайвер за косата
 
Продължавайки темата за блясък и сила на косата, идва и следващият продукт – маска от хайвер. Процедурата е изключително желана, а коафьорите в Лондон са готови да се закълнат в благотворното въздействие на рибните яйца и масло върху косъма и кожата на главата. 60 минути третиране с тази маска е на цена от 158 долара.
 
Златна грижа
 
Твърди се, че златото свива порите и съдържа полезния за кожата колаген. Златната маска обаче може да нанесе и големи поражения върху лицето – поради алергенните си свойства, тя може да възпали и раздразни кожата. За да придобиете златна маска върху лицето си, ще трябва да се разделите с 300 долара за ексцентричната процедура.
 
Плацента за кожата
 
Учените твърдят, че хормоните в плацентата стимулират растежа на клетките, което подсилва подмладяващия и регенериращ ефект на кремовете за лице, които съдържат тази съставка. С екзотичната козметика трябва да се внимава, предупреждават медицинските лица, защото посредством плацентата лесно се пренасят зарази, включително и СПИН.
 
Змийска отрова против бръчки
 
Продуктът съдържа съставки, наподобяващи змийска отрова, които имат за цел да задържат движението на лицевите мускули и така спират развитието на бръчки. Терапията с продукта е на база лека временна парализа и се предлага на цена от 180 долара в специализирани клиники.
 
Рибен педикюр
 
Гара руфа или д-р Риба се използва от години в Турция, Китай и Япония за почистване на мъртвите клетки и загрубялата кожа на краката. Резултатът е мека и нежна кожа. Нужно е само за 15 минути да поставите краката си в съд с малките рибки, които са малко по-големи от попови лъжички, а усещането е леко гъделичкащо.
 
Тайните на гейшата
 
В миналото японските жрици имали особен ритуал за всичко – от гримиране, оформяне на косата, до начин на спане и поддържане на красотата си. Заради тежките гримове, които слагали на лицата си, те имали нужда както от специална грижа за кожата, за да я запазят свежа, така и от ефикасно средство за махане на тежките макиажи. С тази цел те използвали изпражнения от синигерчета, за да почистват порите на кожата си. В нестандартното мазило се съдържа натурален ензим, който отстранява мъртвите клетки и ексфолира, а също така и гуанин, който се използва в козметичните продукти и днес за перлен блясък. Преди да бъде положен на лицето, остатъчният продукт се подлага на ултравиолетова обработка и се смесва с оризови трици, за да се неутрализира деликатната миризма. Триците не са подбрани случайно, те също имат благоприятен ексфолиращ ефект върху кожата. Днес тази процедура струва 180 долара, а продължителността й е 60 минути.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още