IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Лек за кризата в Судан - бутилка Обама

Във Франция произвеждат червено вино, което ще разкрие пълния си блясък през втория мандат на тъмнокожия президент

09:00 | 02.06.09 г.
Лек за кризата в Судан - бутилка Обама
Първата чернокожа винопроизводителка във Франция създаде ново червено вино, кръстено на 44-тия президент на САЩ - Барак Обама, съобщава френският вестник "Le Monde".

„Напитката е стилно червено вино с вкус на канела, ванилия и пикантни подправки”, казва 41-годишната емигрантка от Гвинея Ангела Бускет – Кейта. Тя е собственичка на 35 хектара лози от сорта Домейн Сейнт-Антоний в южната част на Франция.

„Виното трябва да отлежи и ще придобие чудесен вкус по време на втория мандат на президента”, казва Ангела, която е пристигнала в страната на шампанското като дете и в момента участва в борбата срещу дискриминацията, която се води във Франция.

За гроздобера тя е ангажирала предимно бежанци от суданските кризисни региони. Виното, кръстено на американския президент, се продава в дървено сандъче с по три бутилки, което струва 150 евро. Печалбата ще е в подкрепа на организацията за помощ на западните части на Судан и в частност на Дарфур.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:39 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още