IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Антонио Кастро се влюби онлайн... в мъж

Синът на бившия кубински лидер Фидел Кастро си писал с 46- годишен жител на Маями, който се представял за жена в продължение на осем месеца

10:30 | 17.06.09 г.
Антонио Кастро се влюби онлайн... в мъж

Синът на бившия кубински лидер Фидел Кастро – Антонио Кастро - завъртя романтична любовна история в интернет, която му изигра лоша шега, тъй като се оказало, че обектът на неговите желания всъщност е мъж.


За това разказва пред Miami Hearlad самият виртуален приятел на Кастро – 46-годишният жител на Маями Луис Домингес. Той се превъплътил в девойка, която в продължение на осем месеца привличала интереса на Антонио.

 

Идеята дошла през 2006 година, когато двамата се срещнали на един баскетболен мач в колумбийския град Картахена. Луис разказва, че Кастро, който тогава бил вицепрезидент на баскетболната федерация на Куба, привлякъл всеобщото внимание на мача. „Антонио беше като рок звезда. Всички го молеха за снимка, беше заобиколен от красиви момичета. Тогава ми хрумна да се запозная с него и да се представя за една такава девойка.”

 

Луис прочел из медиите за вкуса и предпочитанията на Кастро младши и решил да се представи за 27-годишната спортна журналистка Клаудия Валенсией от Колумбия, увлечена по футбола и новите технологии. Регистрирал се в чата на Yahoo! с адрес claudiacartagena82@yahoo.com и се представил на Антонио като му казал, че са се срещнали на мача в Картахен. Така връзката им продължила осем месеца.


Антонио споделял на виртуалната си приятелка за ежедневието си в Куба, пътуванията си по света с чичо си, кубинския президент Раул, но не е издал нито една държавна тайна.

Връзката между Кастро и Луис изстинала през март 2009 година, когато кубинския отбор по бейзбол претърпял загуба на полуфинала на турнира в Калифорния. Скоро след това Домингес решил да разкаже за разговорите си с Кастро.

 

Кубинецът подчертал, че целта на начинанието му е била да разобличи кубинския политически елит и охолния живот, който те водят, на фона на ограниченията и мизерията, в която тънат кубинците. Той не смята да се извинява публично на Антонио Кастро. „Аз съм кубинец, живея в Америка и от 1971 година, когато напуснах Куба, не съм се връщал и нямам това право”, казва Домингес.

 

Кубинските власти досега не са реагирали по никакъв начин на новината. Коментар от страна на сина на Фидел Кастро така и не е последвал.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още