IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Уестсайдска история“ поведе боксофиса в САЩ макар и с разочароващ дебют

Филмът цели както по-възрастните фенове, запознати с продукцията от 1961 г., така и по-младите благодарение на нашумели звезди

11:49 | 13.12.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Disney</em></p>

Снимка: Disney

Филмът „Уестсайдска история“ на Walt Disney – филм на Стивън Спилбърг по емблематичната класика – се изкачи на върха на боксофис класацията в САЩ макар и с разочароващ дебют и при слаба конкуренция, съобщава Bloomberg.

„Уестсайдска история“ събра 10,5 млн. долара в премиерния си уикенд, сочат оценки на консултантската компания Comscore от неделя. Сумата е под прогнозата за 13,2 млн. долара на Boxoffice Pro.

Мюзикълът „Уестсайдска история“ среща трудности да привлече голяма публика въпреки одобрението на критиците. Лентата не е единствена в това отношение – малко филми успяват да привлекат кино феновете по време на пандемията, което допринася за бавното възстановяване на кината.

Филмът цели както по-възрастните фенове, запознати с продукцията от 1961 г., така и по-младите благодарение на звезди като Ансел Елгорт, Рейчъл Зиглър и Ариана ДеБосе. Оригиналният филм, базиран на хитовото шоу от Бродуей, печели 10 награди „Оскар“, включително за най-добра поддържаща актриса за Рита Морено, която се появява и в новата версия. Филмът разказва историята на двама влюбени – бял мъж и пуерториканка на фона на войната между банди в Ню Йорк през 50-те.

Новият вариант на класиката е сред малкото нови мюзикъли с премиера тази година. „Във висините“, базиран на пиеса на Лин-Мануел Миранда, събра 11,5 млн. долара през премиерата си в САЩ през юни, но лентата бе излъчвана едновременно и по стрийминг услугата HBO Max. Миналия месец Netflix пусна филма под режисурата на Миранда „Тик, так... Бум!“ - историята на композитора, създал мюзикъла „Rent”.

Носителят на наградата „Пулицър“ Тони Къшнър е сценарист на последната „Уестсайдска история“. Около 93% от критиците препоръчват филма, показва Rotten Tomatoes. Това е първият филм, режисиран от Спилбърг, от „Играч първи, приготви се“ от 2018 г., който събра 41,8 млн. долара в премиерния си уикенд.

Анимацията „Енканто“ на Disney – която също включва песни на Миранда – се озова на второ място в боксофис класацията с приходи от билети за 9,43 млн. долара. „Ловци на духове: Наследство“ е на трето място с 7,1 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още