2500 тона брашно от България изнася годишно производителят на храни и напитки Nestle с десертите KitKat, информира компанията. Вафлените кори, произведени в софийската фабрика на компанията, които са основен компонент на десертния бар, се правят изцяло от българско брашно.
Фабриката на Nestle в София произвежда десертите за износ в 34 страни, сред които Южна Корея, Сингапур, Мексико, Катар, Южна Африка и Карибските острови.
Фабриката на компанията произвежда повече от 2,5 млн. шоколадови десерта KitKat дневно.
Компанията доставя брашното от "София Мел", където процесът на обработване на зърното е напълно автоматизиран.
"Нестле България" съобщава още, че през 2020 г. е инвестирала 23 млн. лева в модернизиране на фабриката си в София.
В момента фабриката е един от петте центъра за производство на KitKat за регион Европа, Близкия изток и Северна Африка.