IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изберете гардероб за красота и удобство

Ако искате повече ред в гардероба си, може би е време да обмислите покупката на нов гардероб, който да отговаря на изискванията ви за удобство и стил

20:02 | 12.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Изберете гардероб за красота и удобство

Как да откриете вашия красив и удобен гардероб?

Тип
Започнете търсенето, като се спрете на подходящия за вас тип мебел. Решете дали искате дизайнът на новия ви гардероб да е свободно стоящ или предпочитате вграден модел. Ако се спрете на свободно стоящ модел, ще можете да го местите, ако решите да правите промени в интериора на спалнята след време. Ако се спрете на вграден модел, ще си спестите място, но пък няма как да го местите, щом веднъж го вградите в стената.

Размер
За да можете да се похвалите с покупката на красив и удобен нов гардероб, трябва правилно да изберете неговите размери. Затова е силно препоръчително предварително да измерите свободното пространство, на което смятате да го поставите. Това е важно, тъй като тази мебел е обемна и за да стои стилно и да се впише в интериора, трябва да я подберете така, че не само да отговаря точно на размерите на стаята, но и да не засенчва по никакъв начин останалите мебели.

Разпределение
Един от основните фактори, които най-често са в основата на покупката на нови гардероби е липсата на достатъчно място в старата мебел. За да откриете модел, в който за всичките ви дрехи ще има достатъчно място, трябва предварително да прецените от какво вътрешно пространство и от какво разпределение имате нужда.

Огледайте дрехите си. Ако имате повече костюми, рокли, ризи и панталони, тогава ви е нужна мебел, която предлага повече пространство за закачалки. Ако стилът ви на обличане е по-спортен и ежедневен, тогава новият ви гардероб е по-добре да има по-дълбоки и повече рафтове и чекмеджета.

Стил
И сами знаете, че гардеробът е не само функционална, но стилна и елегантна мебел, която макар рядко да е фокусната точка в помещението, играе важна роля в начина, по който изглежда спалнята. Затова е добре при избора на неговия дизайн да се съобразите със стила на останалите мебели в помещението. Вземете под внимание и цветовете, които присъстват в спалнята и се постарайте новата ви придобивка да се съчетава с тях.

Изглед на интериора
Начинът, по който изглежда една спалня, до голяма степен зависи тъкмо от гардероба. Така например, ако държите всичките ви дрехи да са прибрани и да не се виждат, моделите с плътни врати, които скриват всичко, са отличен избор. Ако искате да имате бърз достъп до всичките си дрехи и не ви притеснява, че са на показ, тогава гардеробите с отворен дизайн ще се впишат отлично в цялостната визия на помещението.

Врати
Вратите на гардеробите са точно толкова важни, колкото и дизайна на самата мебел. Доста често от начина, по който се отварят вратите, зависи както удобството, което тези мебели предлагат, така и доколко се вписват в интериора на спалнята. Така например, ако се спрете на класически врати (на панти), гардеробът ще е с достатъчно голяма дълбочина, за да можете да подредите всичките си дрехи, но ако помещението ви е малко, ще имате проблем с отварянето на вратите. Ако се спрете на плъзгащи врати, няма да се притеснявате от големината на помещението, но пък няма да имате толкова място за съхранение на дрехи на закачалки.

Аксесоари
Помислете и за аксесоарите. Някои гардероби разполагат с огледални врати, разширения или други видове аксесоари, които допринасят не само за по-красивия вид на обемните мебели, но и добавят още повече функционалност и придават завършеност на интериора на спалнята. В последно време гардеробите с огледала и огледални врати са много актуални, тъй като огледалата не само разширяват оптически пространството, но и имат чисто практична и естетична функция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още