IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Big Machine, който държи правата за албумите на Тейлър Суифт, има нов собственик

Звукозаписната компания вече принадлежи на Скутър Браун, който беше обвинен от певицата в тормоз

17:12 | 01.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Скутър Браун, мениджър на Джъстин Бийбър и Ариана Гранде, придоби старата звукозаписна компания на Тейлър Суифт Big Machine. Така той получава правата за каталога на певицата, а това предизвика гнева ѝ, пише Bloomberg.

Суифт твърди, че от години се опитва да откупи музиката си от Big Machine и обвини Браун в тормоз в публикация в блога си в Tumblr.

Певицата напусна Big Machine за сделка с Republic Records на Universal Music Group, където държи права върху произведенията си.

“И в най-лошите си кошмари не съм си представяла, че купувачът ще е Скутър. Всеки път, в който Скот Боркета чуваше думите “Скутър Браун” от устата ми, беше или докато плачех, или когато се опитвах да не го правя”, заяви звездата.

Браун още не е коментирал публикацията на Суифт.

В допълнение към шестте албума, които Суифт е издала до момента, придобиването на Big Machine включва и творбите на изпълнители като Шерил Кроу, Rascal Flatts и Lady Atenbellum. Според The Wall Street Journal сделката е оценена на повече от 300 млн. долара.

Скот Боркета, който е основател на Big Machine, ще се присъедини към борда на Ithaca Holdings на Браун, ще има миноритарен дял в Ithaca и ще остане президент и главен изпълнителен директор на Big Machine, обявиха в общо изявление фирмите. В публикация Боркета твърди, че е предложил на Суифт контрола над музиката ѝ в замяна на 10-годишна сделка, но тя се е отказала, за да работи с Universal.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:56 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още