През 2017 г. в Европейския съюз са били произведени около 4 млн. тона шоколад на стойност 18,3 млрд. евро, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат.
Сред страните членки най-много шоколад е произвела Германия – 1,3 млн. тона, или 32% от общото производство на шоколад в съюза. На второ място е Италия с 0,7 млн. тона, или 18%, а третото място се поделя между Франция и Холандия с по 0,4 млн. тона, или 9% от общото производство. Шоколад
По-надолу в класацията следват Великобритания с 0,3 млн. тона, или 7% от общото производство на шоколад в Европейския съюз, Белгия с 0,3 млн. тона, Полша с 0,2 млн. тона и Испания с 0,1 млн. тона.
Тези осем страни членки на ЕС имат дял от над 90% от общото производство на шоколад в съюза през 2017 г.
Данните не включват шоколада, използван за индустриално производство.
преди 5 години Белгийския така или иначе ми харесва повече. И немците прекаляват със захарта в шоколада, както и швейцарците.Повечето шоколади произведени в БГ са направо ***. отговор Сигнализирай за неуместен коментар
преди 5 години Вальман тия дни има фестивал:всички нацисти от Еуропската Заедница в Киев ще честват рожденният ден на Адолф Хитлер! отговор Сигнализирай за неуместен коментар
преди 5 години Как няма!ЕврейСушард-а купи Своге и го превърна в тъпо копиена Милка, произвеждана за 2-рия сорт европейци.Що у Немецку Милка има друг вкус.Междувпрочем тукашните папагали така и не научиха какво е западен инвеститор.И к'о ся, на евреина Вальцман *** се търгуват тъдява повече от:български, от Своге! отговор Сигнализирай за неуместен коментар