Производствени ограничения в Германия налагат натиск върху винената индустрия в страната.
След като отбелязаха най-добрата си реколта от десетилетие, винарните изпитват трудности с намиранието на достатъчно бутилки за вино, а периодите на изчакване са се увеличили дори до 3 месеца, коментира Ернст Бюшер от Германската винена индустрия.
Макар че доставчиците обикновено прибягват до внос при наличие на производствени пречки, това се оказва по-трудно след силното производство в Италия, Испания и Франция, пише Bloomberg.
Из цяла Европа винопроизводителите миналата година отбелязаха най-силния ръст на реколтите си от почти 20 години.
Ръстът в търсенето на стъклени бутилки може да се свърже и с по-високата употреба сред производителите на безалкохолни напитки. Поръчките им обикновено са по-големи и по-регулярни и затова са и по-рентабилни за изпълнение, отколкото тези на производителите на вино, които ползват най-различни форми и цветове.
Недостигът в капацитета не се ограничава само до винената индустрия. На компаниите в Германия им е трудно да поддържат производството си и заради липсата на работници и все още пълните книги със заявки.