IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Над 100 златни медала ще бъдат спечелени в Пьонгчанг

Общото тегло на златните медали ще бъде близо 60 килограма

17:56 | 09.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Лед и сняг, на закрито и на открито. Това е в основата на Зимните олимпийски игри. На тези игри ще има 16 дисциплини, групирани в три основни категории спортове.

Снежните спортове имат най-много дисциплини. Сред тях са ски скоковете, биатлонът или алпийските ски.

Сред известните ледени спортове са пързаляне с кънки и хокей на лед. Освен това се провеждат и състезания по бобслей и скелетон на едно и също място - в Olympic Sliding Centre.

Общо на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг ще има 102 златни медала. Това прави по 6,8 златни медала на ден за 15-дневните състезания от 10 до 25 февруари. Повечето от тях са за състезанията с кънки, където 14 медала ще бъдат за най-добрите спортисти.

Един златен медал тежи 586 грама, така че общото тегло на златните медали ще бъде близо 60 килограма - теглото на 5 стандартни златни кюлчета.

За разлика от тези 102 дисциплини първата зимна олимпиада през 1924 г. в подножието на връх Монблан в Шамони, Франция, е имала само 16 надпревари. По време на Втората Световна война две Олимпиади бяха отложени, докато последните игри преди войната са били в Гармиш-Патенкирхен.  

Infographic: An Eventful Winter Olympics in South Korea | Statista

 

Infographic: More Than 100 Gold Medals up for Grabs in Pyeongchang | Statista  Infographic: Winter Olympics Disciplines: Sliding on Ice and Snow | Statista You will find more infographics at Statista

Други графики можете да видите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още