IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Блейд рънър 2049" оглави боксофиса в САЩ, макар и с по-слаби приходи от прогнозите

Резултатите хвърлят съмнения, че лентата за 150 млн. долара ще се превърне в боксофис успех

11:37 | 09.10.17 г.
<p>
	Кадри от филма &quot;Блейд рънър 2049&quot;. <em>Снимка:&nbsp;Sony Pictures Releasing International</em></p>

Кадри от филма "Блейд рънър 2049". Снимка: Sony Pictures Releasing International

Въпреки надеждите за забележителен старт „Блейд рънър 2049“ отбеляза слаб дебютен уикенд в Северна Америка, съобщава Ройтерс.

Данните от неделя хвърлят сериозни съмнения върху силните надежди, че лентата ще се превърне в боксофис успех. В един от най-изненадващите обрати през последните години „Блейд рънър 2049“ не оправда очакванията, които бяха за приходи между 45 и 50 млн. долара в дебютния си уикенд след изключително положителните рецензии, силните предварителни продажби и високия статут на оригиналния „Блейд рънър“ от 1982 г.

Вместо това обаче филмът събра само 31,5 млн. долара от уикенда, сочат данни на ComScore.

Ключовите фактори за слабото представяне са твърде дългото му времетраене – 163 минути, което ограничава броя на прожекциите дневно – както и по-слабият от очакваното интерес от по-младите посетители.

Финансиран от Alcon и Sony и пълен със специални ефекти, продукцията, в която звезди са Раян Гослинг и Харисън Фод, струва 150 млн. долара.

Дебютната лента за уикенда на Fox “Планината помежду ни“ с участието на Идрис Елба и Кейт Уинслет е на второ място в класацията, получавайки малко по-слаби приходи от очакванията – 10,1 млн. долара. Базиран на романа на Чарлс Мартин, Елба в ролята на хирург и Уинслет, играеща журналист, са единствените оцелели след самолетна катастрофа. Рецензиите са смесени, като филмът получава оценка от 46% в Rotten Tomatoes.

Анимацията „Моето малко пони: Филмът“, също дебютно заглавия за уикенда, влезе в топ 10 на 4-то място със скромните 8,8 млн. долара, което е малко над прогнозите.

Петият уикенд на блокбъстъра на New Line “То“ показа, че интересът към него все още не е свършил. Лентата зае трето място в боксофис класацията за уикенда. Филмът е събрал почти 305 млн. долара от кината в Северна Америка и глобални приходи за 298,8 млн. долара от стартирането си.

Третият уикенд на филма на Fox “Kingsman: Златният кръг“ и вторият уикенд на „Бари Сийл: Наркотрафикантът“ се бореха за петото място в седмичната класация. В крайна сметка двете ленти приключи с равни приходи от по 8,1 млн. долара.

На седмо място остана „Lego Ninjago: Филмът“ с 6,8 млн. долара, следван от „Довереникът на кралицата“ с 4,1 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:21 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още