IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансова помощ подсладява първия завод на Haribo в САЩ

Компанията ще изгради фабрика за 242 млн. долара в Уисконсин, облекченията ще са до 21 млн. долара

15:13 | 24.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Германският производител на сладки изделия Haribo може да разчита при строежа на своята първа фабрика в САЩ на оценени на милиони долари данъчни облекчения.

Федералният щат Уисконсин, който ще предостави финансова помощ и на тайландския производител на електроника Foxconn за неговия първи завод там, ще насърчи проекта на германците с до 21 млн. долара (почти 18 млн. евро), заяви губернаторът на щата Скот Уолкър в сряда, цитиран от DPA.

Данъчните облекчения ще продължат до края на 2028 г. и ще зависят от броя на създадените работни места и разходите на Haribo, от които ще се възползват местни компании и служители. 

Базираният в Бон производител на желирани бонбони обяви през март, че ще инвестира в своя първи американски завод 242 млн. долара. В град Плезънт Прейри в областта Кеноша в югоизточната част на Уисконсин ще бъдат създадени 400 работни места. Производството трябва да стартира през 2020 г.

Досега с 16 производствени завода в Европа и почти 7 хил. заети там Haribo произвежда средностатистчески по 100 млн. броя пакета желирани мечета на ден.  

Haribo е образец за успешна германска компания. Тя е част от гръбнака на най-голямата икономика  в Европа и е основана преди близо век – през 1920 г., пише вестник Independent. Изданието припомня, че Haribo създаде един от най-известните рекламни лозунги в света, като обеща да направи и възрастни, и деца щастливи.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:12 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още