IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Lego сменя главния си изпълнителен директор след осем месеца на поста

Компанията заяви, че очакванията никога не са били Били Пада да остане на позицията в дългосрочен план заради възрастта му

11:17 | 10.08.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на детски играчки Lego заменя 61-годишния си главен изпълнителен директор Бали Пада след само шест месеца на поста. Компанията заяви, че очакванията никога не са били той да остане на позицията в дългосрочен план заради възрастта му, съобщава ВВС.

Новият главен изпълнителен директор на датската компания ще бъде 51-годишният Нилс Кристиансен – бивш шеф на инженерната компания Danfoss.

Когато Пада пое длъжността миналия декември, Lego заяви, че веднага ще започне да търси негов наследник.

Търсенето „протече по-бързо от очакваното“, пояснява компанията.

Говорител на Lego заяви, че Кристиансен, който е напуснал инженерната компания Danfoss в края на юни, е бил „перфектният“ вариант за главен изпълнителен директор на Lego.

Той ще заеме новия си пост от октомври.

Пада, който е част от Lego от 15 години и бе първият главен изпълнителен директор на компанията от Великобритания, ще остане в Lego като специален съветник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още