IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фамилията Олаян планира продажба на част от активите си в Близкия изток

Конгломератът планира да предложи на обществеността акции в една или повече компании чрез първично публично предлагане

15:58 | 13.03.17 г. 1
<p>
	<em>На снимката: Лубна Олаян, изпълнителен директор на&nbsp;Olayan Financing, Архив Ройтерс</em></p>

На снимката: Лубна Олаян, изпълнителен директор на Olayan Financing, Архив Ройтерс

Фамилията Олаян, една от най-богатите в Саудитска Арабия и най-големият акционер на Credit Suisse Group, планира да продаде част от своите активи, съобщава Bloomberg, позовавайки се на говорител на компанията.

Olayan Financing Co., която контролира семейните инвестиции в Близкия изток, планира да предложи на обществеността акции в една или повече компании чрез първично публично предлагане (IPO). Olayan Financing Co управлява повече от 40 компании в Близкия изток, между които и франчайз бизнеса на Burger King.

Компанията също така обмисля създаването на холдингово дружество за някои от своите активи, както и евентуално IPO, пише още Bloomberg, позовавайки се на запознати с плановете източници.

Olayan Financing  вече е в преговори с потенциални финансови консултанти за предлагането, което може да се случи най-рано през 2018 г. Според източниците окончателни решения все още не са взимани и плановете може да се променят.

Olayan Group е основана от Сюлейман Олаян през 1947 г. След него бизнесът поемат синът му и трите му дъщери. Групата е един от най-големите акционери в Credit Suisse с дял от 5,1%. Бизнесът на саудитския конгломерат се оценява на повече от 10 млрд. долара, като портфейлът включва и имоти на стойност стотици милиони долари. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
Alee
преди 7 години
"Бизнесът на саудитския конгломерат се оценява на повече от 10 млн. долара, като портфейлът включва и имоти на стойност стотици милиони долари. " Млн. или млрд.?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още