IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Конг: Островът на черепа" измести "Логан" от върха на боксофиса

Новата лента на Warner Bros. генерира 61 млн. долара в дебютния си уикенд в САЩ и Канада

12:21 | 13.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Kong: Skull Island</em></p>

Снимка: Kong: Skull Island

Продукцията на Warner Bros. “Конг: Островът на черепа”, възраждаща филма за гигантската маймуна Кинг Конг, оглави боксофиса l Северна Америка в рамките на дебютния си уикенд. Тя успя да измести “Логан: Върколакът”, новия филм със супергерои на 20th Century Fox, от челното място, пише Bloomberg.

“Конг: Островът на черепа” генерира 61 млн. долара от продажбата на билети през уикенда в кината в САЩ и Канада, посочва от ComScore. “Логан: Върколакът”, който миналата седмица беше на върха на класацията, е с участието на Хю Джакман и е най-новото участие на героя му върколак в лента на Marvel. Продукцията генерира 37,9 млн. долара от продажбата на билети този уикенд.

“Конг: Островът на черепа” пък е копродукция с Legendary Entertainment на Dalian Wanda и е част от серията филми за чудовища на Warner Bros., след успешната нова версия на “Годзила” през 2014 г.

Филмовото звено на Time Warner планира да пусне по кината “Годзила 2” през 2019 г., а през 2020 г. ще има лента с двете чудовища. Тази серия добавя към вече голямата група от франчайзи на Warner Bros., която включва DC Comics, Хари Потър и Lego.

Филмът, в който участват Бри Ларшон, Самюел Джаксън и Том Хидълстън, разказва за група изследователи, които пътуват по неизследван остров и откриват Конг. Лентата събра 80% позитивни отзиви в RottenTomatoes.com. Продукцията струва 185 млн. долара, без да са включени разходите за маркетинг, сочат данни на Box Office Mojo, която прогнозираше, че продажбите този уикенд ще достигнат 46 млн. долара.

“Логан” пък е най-новият филм на 20th Century Fox, базиран на супергероите от X-Мен. В последната лента Върколакът и неговият ментор Професор X спират да се крият, с идеята да помогнат на младо момиче, което е преследвано от тъмните сили. Филмът се радва на най-добър дебют за 2017 г. Той събра 88,4 млн. долара, а за този уикенд се очакваше да генерира 42,1 млн. долара.

Третото място в боксофиса в Северна Америка остана за “Get Out”, който събра 21,1 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:40 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още