IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Доктор Стрейндж" надви "Тролчета" в боксофиса в Северна Америка

Новата лента на Disney насочва компанията към нови успехи

12:36 | 07.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Doctor Strange Facebook page</em></p>

Снимка: Doctor Strange Facebook page

Walt Disney оглави боксофис класацията в Северна Америка този уикенд благодарение на своята нова продукция със супергерои, базирана на комиксите на Marvel - “Доктор Стрейндж“, предава Bloomberg.

Лентата, в която главната роля е поверена на Бенедикт Къмбърбач, събра 85 млн. долара приходи от дебюта си в САЩ и Канада според ComScore. Филмът се представи по-добре от другите две нови премиери – тази на „Тролчета“ на 20th Century Fox, която се класира втора, и „Възражение по съвест“ на Lions Gate Entertainment, която попадна на третото място и е първата режисьорска работа на Мел Гибсън от десетилетие.

„Доктор Стрейндж“ представлява най-големият дебют на филм на Marvel, в който се представя отделен герой, от излизането на блокбъстъра от 2008 г. „Железният човек“, който събра 98 млн. долара.

Лентата с Бенедикт Къмбърбач се оказа петият номер едно филм на Disney за тази година, засилвайки доминацията, след като стана второто студио в историята, което успя да премине границата от 6 млрд. долара годишни продажби по цял свят. Компанията генерира 6,07 млрд. долара приходи от продажби тази година, като се нарежда само след Universal Pictures, която миналата година генерира 6,89 млрд. долара.

Disney е „на път да се превърне в студио номер едно, ако не за следващите пет години, то за следващото десетилетие“, коментира Джеф Бок, старши анализатори на Exhibitor Relations. “Живеем в свят на супергерои и този пазар не показва признаци на забавяне“.

Студиото планира да пусне още продукции със супергерои през следващите години.

Преди да се появи по кината в Северна Америка „Доктор Стрейндж“ беше събра 122 млн. долара от продажбата на билети в чужбина, твърди Box Office Mojo. Филмът получи добри отзиви от критиците и се радва на 90% позитивни мнения в RottenTomatoes.com. Продукцията струва 165 млн. долара, без маркетинговите разходи, и се очакваше да генерира 85 млн. долара през първия си уикенд според Box Office Mojo.

Анимационният филм на DreamWorks Animation “Тролчета“, разпространяван от Fox, генерира 45,6 млн. долара през първия си уикенд, надминавайки очакваните от BoxOfficePro.com 39,5 млн. долара. Филмът е създаден за 125 млн. долара и включва гласовете на Ана Кендрик и Джъстин Тимбърлейк. Лентата събра 76% позитивни отзиви в RottenTomatoes.com.

„Възражение по съвест“, който е базиран на реална история за американски войник от Втората световна война, който отказва да носи оръжие на фронта по религиозни причини, генерира 14,8 млн. долара приходи. Филмът събра 87% позитивни отзиви. Hollywood Stock Exchange очакваше приходите на филма през първия му уикенд на голям екран да достигнат 15,4 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още