IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хонконгски магнат купи къща за рекордните 270 млн. долара

Милиардерът заяви, че я купува за семейството си, след като предишната къща от 478 кв.м се е оказала твърде малка

10:48 | 09.06.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Хонконг. <em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Хонконг. Снимка: pixabay.com

Нископрофилен хонконгски магнат се оказа в центъра на вниманието, след като закупи къща в популярната местност The Peak в западната част на острова за рекордната сума от 2,1 млрд. хнкнг. долара, или 270 млн. долара, съобщава CNBC. Милиардерът заяви, че купува и продава луксозни имоти в града от над четвърт век - откакто живее тaм.

Чен Хунтиен, чието състояние възлиза на 16 млрд. юана (2,43 млрд. долара) според данни на Hurun Report, е основен акционер в China South City Holdings, вписана на борсата в Хонконг. Магнатът заяви в сряда, че е купил къщата от 855 кв.м за себе си, а не за бърза печалба.

Няма да е за спекулации“, каза той. „Не можеш да постигнеш особена печалба от подобни имоти“.

Първоначално планирах да се преместя в дома, който купих за 380 млн. хнкгн. долара (49 млн. долара) миналата година. Усетих, че е твърде малък за семейството ми обаче и ще трябва да заживеем в по-голям на по-късен етап. Ето защо купих тази къща", допълва той.

Малкият“ имот, за който говори Чен, в областта Opus в Хонконг, покрива площ от 478 кв.м и бе закупен през август.

Свикнали сме да живеем в големи къщи. Имаме къщи в този клас в много градове на континента, а сега ще живеем в къщата в The Peak, когато сме в Хонконг“, каза Чен.

Според източници, близки до Чен, той е излял огромни суми пари в луксозни имоти в цял свят, включително в Австралия, през последните няколко години.

Чен отказва да коментира перспективите през пазара на имоти в Хонконг, но казва, че като цяло пазарът е по-различен от този, в който е направена рекордната му покупка, тъй като има далеч по-малко купувачи във високия край на пазара.

Не става въпрос за пари при условие, че ги имаш“, казва той. „Въпросът е, че къщите в Хонконг от този клас в продажба са изключително редки. Почти няма алтернатива в истинския смисъл на думата за потенциални купувачи като мен“.

Милиардерът досега е поддържал нисък профил, като повечето граждани на Шънджън и дори местни журналисти никога не са чували за него преди покупката му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още