IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И Burberry затяга коланите

Компанията иска да спести поне 128 млн. евро в следващите три години

19:09 | 18.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

На фона на спада на финансовите си резултати британският производител на луксозни стоки Burberry трябва да затегне по-силно коланите си. В сряда компанията обяви план за икономии, с чиято помощ трябва да се икономисат поне 100 млн. паунда (128 млн. евро) в рамките на три години, предава AFP.

Познатата със своите тренчкоти (б. ред. вид шлифери) марка отчете спад на нетната печалба от 8 на сто до 309 млн. паунда за първото тримесечие, което приключи през март тази година. 

Как точно ще изглежда програмата за икономии засега не е ясно. В съобщението се говори за „важни промени“ чрез „намаляване на сложността и опростяване на процесите“. Същевременно Burberry предупреждава, че международният пазар за луксозни стоки е заплашен от слаб ръст през следващите пет години.

Спадове в продажбите производителят на дрехи и чанти отчита преди всичко в Хонконг и Макау, които не успява да компенсира с лекия ръст в Китай, Южна Корея и Япония.

В Европа особено разочарование идва от родния британски пазар. В континентална Европа през зимата приходите спадат заради свитите разходи на туристите. Много почиващи, преди всичко китайци, предпочитат да почиват далече заради атентатите в Париж и Брюксел. В САЩ продажбите на Burberry стагнират на едно ниво. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:19 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още