IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пиле на грил с марката Louis Vuiton?

Корейски продавач на храната бе глобен заради незаконно ползване на бранда с 11 хил. евро

13:44 | 20.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Южнокорейски продавач на пилета на грил трябва да плати на френския производител на луксозни стоки Louis Vuitton 14,5 млн. вона (около 11 хил. евро), защото въпреки изрична забрана е сложил името на френския концерн на ресторанта си.

Както съобщава Korea Times, кореецът Ким е назовал своето заведение за месо на грил Louis Vuiton Dak, като игра на думи от корейската "tongdak", която значи „цяло пиле“. И логото обаче било подобно на това на френския луксозен бранд.

По искане на концерна, който не намира играта на думи за гениална, а вместо това я нарчиа „клеветническа", съдът в Сеул през септември миналата година забрани на Ким използването на името. Властите заплашиха собственика на обекта с дневна глоба от 500 хил. вона, ако той не се съобрази със забраната.

Изобретателният предприемач решава да преименува ресторанта си на "chaLouisvui tondak" и уверява, че искането на съда е спазено. Но нито Louis Vuitton, нито съдиите се вслушват в аргументите на Ким. В ново дело на групата съдията определя, че името, изговорено на висок глас, все още силно напомня на луксозната марка. Сега за всеки ден, в който се използва наименованието, Ким трябва да плати обезщетение – засега общо 11 хил. евро.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:57 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още