IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават на търг лични вещи и ловни трофеи на Николае Чаушеску

Организатор е румънската аукционна къща Artmark

19:19 | 08.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Румънци отбелязват годишнина от смъртта на Николае Чаушеску. Снимка: <em>Ройтерс</em></p>

Румънци отбелязват годишнина от смъртта на Николае Чаушеску. Снимка: Ройтерс

Лични вещи, ловни трофеи и официални подаръци на румънския диктатор Николае Чаушеску ще бъдат предложени на търг под наслов "Златната епоха" в Букурещ на 19 април, съобщава руската информационна агенция ТАСС.

Организатор на аукциона е румънската къща Artmark. Сред вещите, които ще бъдат продадени е поставка за канцеларски принадлежности от еленови рога. Стартовата цена е 180 евро. Всички предмети, които ще бъдат предложени на търга, имат сертификат от администрацията на румънския държавен протокол.

На купувачите ще бъдат предложени и някои вещи на съпругата на румънския коминустически лидер - Елена. Сред тях са два чифта обувки, произведени от румънски завод Guban по модели на емблематичните за онези времена Quelle и Neckermann.

Елена Чаушеску беше известна с увлечението си по модата, пише още ТАСС. Тя е притежавала повече от 40 палта и често ги е сменяла по три пъти на ден. Сред любимите й марки са били Chanel, Dior и Gucci.

На аукциона "Златната епоха" ще бъдат предложени още и предмети, които са свързани с живота в Румъния през периода 1965 - 1989 година. Един от тях е първият брой на вестник Libertatea (Свобода), публикуван на 22 декември 1989 година. Предложени ще бъдат и множество винилови плочи на популярни за тези години румънски изпълнители.

Николае Чаушеску беше избран за първи секретар на румънската комунистическа партия през 1965 година. В течение на почти 25 години той успя да съсредоточи цялата власт в ръцете си.

На 25 декември 1989 година след присъда от революционния трибунал Николае и Елена Чаушеску бяха разстреляни за престъпления към румънския народ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още