IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Германските сладкари свиват леко производството на великденски зайци

За бранша Великден е вторият най-важен сезон, а само по време на коледните празници се продават повече бонбони

18:53 | 21.03.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Производителите на шоколад в Германия ще произведат за тазгодишните великденски празници около 200 милиона великденски зайчета (със средно тегло от 100 грама).

111 млн. броя са предвидени за продажба в Германия, 89 млн. зайци, или иначе казано – 44%, ще отидат в чужбина - главно в Европа, но и в САЩ и Австралия, съобщи Федералната асоциация на германската сладкарска промишленост (BDSI).

В сравнение с миналата година това е спад от 6 на сто. Не на последно място и защото през тази година Великден се пада по-рано и бизнесът е по-кратък, показва проучване на асоциацията сред своите членове.

За бранша Великден е вторият най-важен сезон. Само по време на коледните празници се продават повече бонбони и шоколадови изделия. На Великден обаче според BDSI се консумира повече шоколад.

Класическият великденски заек от млечен шоколад е все още най-търсеният артикул. Но Великденски зайчета от натурален или бял шоколад и декоративни фигурки, като агънца или пилета, са сред последните тенденции.

Все повече от сладкарските великденски продукти съдържат какао, което е произведено по устойчив начин. Германската сладкарска промишленост участва активно във форума „Устойчиво какао“, съвместна инициатива с федералното правителство, Германската асоциация на търговците с храни и гражданското общество. Форумът се ангажира с подобряване на условията за производство и условията на живот на милиони земеделски стопани на какао и техните семейства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
Браво...от сума време търсех това инфо !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още