IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Disney изправя армия от дронове срещу филмовите шпиони

Специален отряд от дронове ще отстранява шпионските камери, опитващи се да заснемат какво се случва на снимките на "Междузвездни войни"

13:52 | 22.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Тайните на „Междузвездни войни" ще бъдат защитавани от евентуалните шпиони с помощта на „армия" от дронове, пише днес The Sun, цитиран от БТА. 

В борбата си срещу филмовите запалянковци, които използват безпилотни летателни апарати, за да получават и издават информация за очаквани продукции, кинокомпанията Disney ще използва собствена флотилия от дронове.
Летателните апарати ще прихващат шпионски камери, прелитащи над актьорите, докато снимат предстоящия осми епизод от култовата космическа сага в Хърватия. 



„Специален отряд от дронове ще отстранява шпионските камери, опитващи се да заснемат какво се случва“, казва неназован вътрешен източник.

От компанията са решили да предприемат тази мярка, след като опазиха успешно тайната за сюжета на касоразбивача „Междузвездни войни: Силата се пробужда", който излезе на екран през декември миналата година. Студиото ще разчита и на специален екип от 600 души, чиято задача ще бъде да осуети разпространението на спойлери от предстоящия филм.

„Основен приоритет за Disney е да запази изненадата за феновете. Тайната на "Междузвездни войни: Силата се пробужда" беше опазена. След безпрецедентния успех на филма компанията възлага големи надежди на следващия епизод", допълва източникът.

Снимките за „Междузвездни войни: Епизод VIII" неотдавна започнаха в лондонските студиа Painwood. Снимачният екип обаче скоро ще се премести в Дубровник, Хърватия, където ще бъдат приложени строгите охранителни мерки.
"Междузвездни войни: Епизод VIII" ще излезе на екран през декември следваща година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:36 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още