IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Avon се готви да продаде бизнеса си в Северна Америка?

Компанията води преговори с Cerberus Capital Management, твърдят източници

16:09 | 04.12.15 г. 2
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Avon е в напреднали преговори за продажбата на своя бизнес в Северна Америка на Cerberus Capital Management, твърдят източници, запознати с въпроса, цитирани от Wall Street Journal.

Като част от сделката Cerberus ще направи миноритарна инвестиция в Avon, която ще укрепи баланса на компанията, допълват източниците. Освен това ще стане най-големият акционер на Avon и може да получи позиции в борда на компанията.

Условията на потенциалната сделка не са разкрити, а източниците предупреждават, че все още нищо не е сигурно и до споразумение може и да не се стигне. Ако все пак такова има, се очаква то да бъде сключено този месец.

Междувременно група инвеститори активисти, включваща Barington Capital Group, притежава дял от около 3% в Avon и в четвъртък започна публична кампания, с която се опитва да вдигне компанията на крака.

Въпросната група, в която влиза и NuOrion Partners, вярва, че Avon все още може да поправи сама операциите си, посочва тя в писмо до компанията. Инвеститорите активисти ще се противопоставят на сделката при сегашните цени. Но те добавят, че тя ще бъде добра за акционерите, ако е при справедливи цени и включва промени в управлението. Групата счита, че нов главен изпълнителен директор, който да наследи Шерилин Маккой, както и нови членове на Управителния съвет, могат да стабилизират бизнеса на Avon.

През септември Wall Street Journal писа, че Avon води преговори за продажбата на миноритарен дял на Cerberus или Platinum Equity, а през април, че компанията обмисля стратегически алтернативи, включително продажбата на бизнеса си в Северна Америка. След това Cerberus се открои като основен участник в спасителната за фирмата сделка, коментират източници. Преговорите са отнели доста време, тъй като Avon е изправена пред тежкото предизвикателство да се върне към успеха.

Въпреки че по-голяма част от продажбите на Avon се генерират извън Северна Америка, отказването от бизнеса ѝ там ще е най-драматичната част от предизвикателствата, пред които фирмата е изправена през последните години.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Финанси виж още