IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Боливудска компания се опитва да се превърне в еквивалент на Netflix в Индия

Проблемът е, че индийците не са свикнали да плащат за онлайн съдържание

18:42 | 08.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Луди по киното индийци гледат боливудски хитове както могат - около семейните телевизори, в прашните селски кина, в лъскавите мултиплекси в Ню Делхи или скришом от мобилни карти с памет на телефоните си. Те просто нямат навика да плащат, за да гледат онлайн, пише Bloomberg.

Кишоре Лула планира да промени това, преди Netflix да го направи.

Насърчаван от инвеститор активист, изпълнителният председател на Eros International иска да превърне своята стрийминг услуга Eros Now в приоритет. Той има план за създаването на старомодна телевизионна мрежа, която да се фокусира въхру оптимизирането на видеото по поръчка за мобилни устройства на достъпни цени. Идеята е да използва каталога на мумбайското студио, включващ повече от 2000 филма и нови, ексклузивни сериали за изграждането на критична маса от запалени потребители, преди Netflix и Amazon да се насочат към втората страна с най-голямо население в света.

“Помислихме си: “Имаме пазарния дял, разполагаме с филмите”, коментира 53-годишният Лула от офиса си в Лондон. “Защо да не създадем наша платформа?”. Благодарение на машината за производство, създадена от баща му Арджан, който основава Eros през 1977 г., той успява да издава по над 70 филма годишно - повече, от който и да бил конкурент от САЩ.

Eros “се намира точно там, където Netflix иска да бъде в следващите три до пет години”, коментира Лула. “Аз вече съм там”.

От стартирането си преди година Eros Now привлече повече от 26 млн. потребители. Официалното разкриване на идеята за новата услуга беше през юли с обещанието, че филмите ще бъдат свободни за стрийминг веднага след като се появят по кината.

Основната версия, включваща реклами, е безплатна, докато премиум услугата струва от 50 рупии (около 80 щатски цента) до 100 рупии месечно. Цените са по-високи извън Индия. В САЩ тя струва 7,99 долара, което е основната цена на Netflix.

Но Eros Now не може да бъде клонинг на Netflix. Поради една причина - предлага и музика. Песни от боливудските филми, които се озовават на върха на индийските класации, така че приложението има секции за слушане на песни и гледане на клипове. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още