IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вещи на Елвис Пресли намериха новите си собственици

Един от пистолетите на певеца бе продаден за 96 000 долара

18:11 | 14.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Вещи на Елвис Пресли намериха новите си собственици

Висулка от злато и диаманти, подарена от Елвис Пресли на певеца Сами Дейвис младши, е сред 160-те принадлежности с потвърдена автентичност, които бяха продадени на търг в имението на покойния Крал на рока "Грейсланд" в Мемфис, Тенеси, предаде Асошиейтед прес.

Аукционът беше част от Седмицата на Елвис - годишно честване на датата на смъртта му. Пресли почина на 42-годишна възраст на 16 август 1977 г., припомня агенцията.

Това е третият търг в имението "Грейсланд" в Мемфис. Предишните два бяха по случай годишнината от рождението на Краля на рока през януари и в рамките на миналогодишната Седмица на Елвис. Всички принадлежности са били предоставени от колекционери. 

Подарената на Сами Дейвис младши висулка е продадена за 32 000 долара. Сред останалите принадлежности, сменили собственика си, са един от пистолетите на Елвис, за който са платени 96 000 долара, и негова тениска за ракетбол, продадена за 32 000 долара. Същата сума е платена за пръстен от жълто злато с формата на бухал, който Кралят на рока подарява на фен след свой концерт през 1973 г. Златен пръстен с 15 диаманта за кутре - подарък от Елвис за негов приближен, е закупен за 27 500 долара.

Първоначално на търга трябваше да бъдат предложени 174 принадлежности на Краля на рока, но 14 тях са били изтеглени в последния момент за допълнително проучване. Сред тях е сценичният костюм, който Кралят на рока носи на концертите си в Лас Вегас през 1973 г. и който се очакваше да бъде сред топ лотовете. Участниците в аукциона в "Грейсланд" са се разминали и с възможността да наддават за китара, подписана от Елвис, Джони Кеш, Карл Пъркинс и Джери Лий Луис. 

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още