IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продава се: домът на Франсис Скот Фицджералд в Ню Йорк

Цената на къщата в средиземноморски стил със седем спални е близо 3,9 млн. долара

11:25 | 20.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Tова е къщата на писателя.&nbsp;<em>Снимка:&nbsp;Coldwell Banker Residential Brokerage</em></p>

Tова е къщата на писателя. Снимка: Coldwell Banker Residential Brokerage

Къщата в Лонг Айлънд, Ню Йорк, в която е живял световноизвестният американски писател Франсис Скот Фицджералд в началото на 20-те години на ХХ век, се предлага за продажба на цена от 3  888 888 долара, пише WSJ. 

Построената в средиземноморски стил през 1918 г. къща разполага със седем спални. Площта на помещенията е над 460  квадратни метра. Сред интересните детайли от интериора са сводести прозорци със стари наглед корнизи, камина на дърва и други. Една стая над гаража, за която се смята, че е ползвана от Фицджералд за място за писане, сега се използва като спалня. Агентите по продажбата са Инбар Митцман и Нюрит Уейс от Coldwell Banker Residential Brokerage, които са заявили, че къщата е била ремонтирана през последните години. 

Писателят и неговата съпруга Зелда са живели в дома от 1922 до 1924 година, разказва Кирк Кърнът, професор в Troy University в Алабама, и вицепрезидент на фондацията F. Scott Fitzgerald Society.

Тук писателят започва да пише най-прочутия си роман "Великият Гетсби". Изследователи на творчеството на писателя предполагат, че именно общуването на Фицджералд с богатите му съседи го е вдъхновило за написването на произведението. Предполага се, че Фицджералд е написал тук поне три глави от романа си, докато е живял в района. През май 1924 г. семейството е заминало за Франция, където той е дописал останалата част от творбата си.

Митцман е отказал да назове сегашните собственици на дома. Според регистрите обаче къщата е притежание на Лари Горн, който я е купил през 2008 година за 4,2 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:38 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още