IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордна сделка вкарва 900 млн. евро в касите на Байерн Мюнхен

Отборът удължи предсрочно договора си с Adidas с още десет години до 2030 г.

15:54 | 29.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският футболен клуб Байерн Мюнхен преждевременно удължи договора си с доставчика на екипи Adidas с десет години до 2030 година. Информацията бе потвърдена от производителя на спортни стоки. 

„С удължаването на договора до 2030 г. Adidas продължава успешното от десетилетия партньорство с ФК Байерн Мюнхен", заяви говорителят на компанията Оливер Брюген пред Deutsche Presse-Agentur.

Преди това списание Sport Bild писа за новия договор. Посочените от списанието 60 млн. евро на сезон в периода 2020-2030 и общо 900 млн. евро не бяха коментирани от Adidas. „Обемът на стойността на договорите по принцип не се обсъжда публично от Adidas", каза Брюген.

Adidas, подобно на останалите спонсори на Байерн Audi и Allianz, притежава и дял от 8,33 на сто в Bayern AG. „Ние ще продължим да се съсредоточаваме все повече върху партньорства с някои от най-добрите клубове и асоциации в международния футбол и с млади играчи", каза Брюген.

Наскоро дружеството сключи договор и с английския клуб от Висшата лига Манчестър Юнайтед за предполагаемите 1 милиард евро за десет години, считано от следващия сезон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още