Помислете отново преди да тръгнете да отхапвате главата на този шоколадов заек. Може неволно да погълнете малко състояние, пише ABC News.
Заекът е създаден от световноизвестния сладкар и бивш готвач декоратор на Harrods Мартин Чифърс в сътрудничество с компанията 77 Diamonds. “Най-екстравагантното в света шоколадово великденско зайче“ всъщност има два 1,7-каратови диаманта за очи, а украсата му от яйца е със златно покритие. Благодарение на това малкият шедьовър струва скромните 49 000 долара.
"Радвам се да работя със 77 Diamonds по толкова красив продукт, който със сигурност е кулинарен феномен“, твърди Чифърс. „Въпреки че съм свикнал да създавам екстравагантни луксозни шоколадови продукти, за първи път правя такова, което включва и диаманти“.
Шоколадовият заек е висок 38 см и тежи около 4 кг. Той може да бъде направен по поръчка, а изработката му отнема два дни за извайването му от голям блок от 75% танзанийски шоколад. След това се поставят диамантените очи, а великденските яйца се покриват със злато. Създателите на това произведение твърдят, че то съдържа 548 хил. калории.
Заекът може да бъде запазен в това състояние в продължение на две години, но при регулирана температура от около 16 градуса, твърдят създателите му.
Шоколадовото творение може да бъде закупено само от сайта VeryFirstTo, който предлага поръчки на различни цветни диаманти и скъпоценни камъни, както и по-евтини камъни.