IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sotheby's вече има нов главен изпълнителен директор

Тод Смит няма опит в сферата на изкуствата, но има задачата да успокои инвеститорите

13:05 | 17.03.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Sotheby's обяви директорa на Square Garden Madison Co. за новия си президент и главен изпълнителен директор, пише Wall Street Journal.

Въпреки че е стоял настрани от света на изкуството Тад Смит ще има задачата да затвърди отново връзките на компанията с нейните непокорни акционери и да я насочи в правилната посока, съобразявайки се с промените в навиците на пазаруване на колекционерите.

49-годишният Смит поема поста, след като ветеранът в Sotheby's Уилям Рупрехт напусна аукционната къща след 14 години работа за нея. Рупрехт се оттегли миналия ноември, след като акционерите настояха за насочване на компанията в нова посока, така че тя да стане по-печеливша.

Новият главен изпълнителен директор ще трябва да се пребори с опасенията на акционерите и да даде свежи идеи за растеж на компанията, която работи в индустрия, разчитаща преди всичко на стари приятелства и дълги обеди.

Неговата работа ще бъде да се справи с все по-променящите се вкусове на новите международни участници в търговете, много от които купуват произведения онлайн.

В интервю, дадено в понеделник, Смит призна, че знае малко за изкуството, но самият той се определя като новак, който обожава старите холандски майстори, както и съвременни творци като Деймиън Хърст и Ай Уейуей.

През последната година Смит е бил президент и главен изпълнителен директор на Madison Square Garden, чийто бизнес включва големи спортни отбори като New York Knicks и Rangers.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още