IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Barnes & Noble сви тримесечната загуба

Американската верига книжарници отчете по-малък от очакваното спад на продажбите в разработените си магазини

18:56 | 09.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската верига книжарници Barnes & Noble Inc. отчете по-малък от очакваното спад на продажбите в разработените си магазини, въпреки че заради промоциите и новите продукти посещенията на клиенти се увеличиха, предава Ройтерс.

През второто тримесечие нетната печалба на Barnes & Noble намалява до 28,4 млн. долара, или 56 цента на акция, от 87 млн. долара, или 1,56 долара, реализирана година по-рано. Прогнозите на анкетираните от Thomson Reuters бяха за загуба от 63 цента на акция.

Общите продажби на веригата спадат със 7% на годишна база до 1,23 млрд. долара. Всъщност те се понижават в почти всички тримесечия от второто фискално тримесечие на 2012 г. насам.

Общите продажби в разработените магазини са с 5,1% по-ниски спрямо година по-рано. Продажбените и административните разходи също се стопяват – с 6,3% до 353 млн. лв.

Отделно, продажбите на Barnes & Noble - след приспадане на резултатите на дигиталното поделение Nook и книжарниците в колежите – намаляват с 0,4%. Анализаторите на Consensus Metrix прогнозираха 2-процентен спад на продажбите в разработените магазини на компанията.

Barnes & Noble съкращава разходи, за да се фокусира върху основния си бизнес, а именно – книжарниците. През юни дружеството обяви, че бизнесът с електронни четци и книги ще бъде отделен от книжарниците.

Разделението, което се очаква да се случи до март 2015 г., ще направи Nook Media отделна публична компания, която ще се занимава с бизнеса с електронни четци и електронни книги, но и с книжарниците в колежите. Сред големите акционери в Nook Media ще бъдат Microsoft и Pearson.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още