IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Газпром купува сръбския „Цървена звезда“ за 100 млн. евро?

Руският газов концерн е спонсор на отбора от 2010 г. насам

12:33 | 28.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Руският президент Владимир Путин посещава новия стадион на &quot;Спартак Москва&quot;, който е в строеж. Очаква се да бъде официално открит на 5-и септември с мач между &quot;Спартак&quot; и сръбския шампион &quot;Цървена звезда&quot;. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Руският президент Владимир Путин посещава новия стадион на "Спартак Москва", който е в строеж. Очаква се да бъде официално открит на 5-и септември с мач между "Спартак" и сръбския шампион "Цървена звезда". Снимка: Ройтерс

Сръбският футболен отбор „Цървена звезда“ вероятно скоро ще бъде приватизиран. За нови собственици се спрягат руската енергийна компания "Газпром" и катарски фонд, пише сръбският вестник "Вечерни Новости". Според друг местен вестник - „Блиц“, повече шансове има руският концерн.

Бъдещият нов собственик - „Газпром“, ще плати за отбора 100 млн. евро, пише „Блиц“.

Сръбската държава ще получи от сделката 40 млн. евро, а Белград ще вземе 20 млн. евро. За задълженията на клуба „Газпром“ ще предостави 40 милиона евро, посочва още вестникът.

В замяна руснаците ще получат не само клуба, но също така и стадиона  на „Цървена Звезда“ - един от най-големите на Балканите, както и прилежащи към него обекти на улица „Лютице Богдана“ в Белград.

Според медията посещението на руския президент Владимир Путин в Сърбия на 19 октомври, което е по повод 70-годишнината от освобождението на сръбската столица, ще даде началото на нова ера в дейността на бившия шампион на Европа. Именно тогава се очаква да бъде официално обявено кога "Цървена звезда" ще отвори новата страница в своята история.

Итар-Тасс припомня, че „Газпром“ е генерален спонсор на сръбския отбор от 2010 г. насам, като настоящият договор изтича през 2015 г. Путин пък е почетен председател на футболния клуб.  

Междувременно новият стадион на "Спартак" Москва, който все още е в строеж, ще бъде официално открит на 5-и септември с мач между руския отбор и "Цървена звезда". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още