IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

“Костенурките нинджа” надвиха “Люси” за първото място в бокс офиса в България

Сред десетте най-гледани в филми се нареждат две анимации

10:15 | 27.08.14 г.
<p>
	<em>Снимка: TMNT Movie Facebook page</em></p>

Снимка: TMNT Movie Facebook page

Игралният 3D екшън “Костенурките нинджа” оглавява бокс офиса в България благодарeние на своите 192 751 лева приходи за първите си дни на екраните в страната. Лентата, в която главни герои са четири мутирали костенурки - Леонардо, Донатело, Микеланджело и Рафаело, ръководени от плъха Сплинтър да защитават града от злото, е гледана от общо 19 755 зрители.

Продукцията успя да надвие екшъна “Люси”, който остава на втора позиция в списъка на най-гледаните филми в България. Лентата, в която Скарлет Йохансон става “муле” за пренасяне на наркотици на мафиоти от Тайпе, се излъчва от месец в страната. Тя е гледана общо от 158 682 зрители и има 180 658 лева, спечелени от билети.

Третото място в списъка е за премиерната комедия “Нека сме ченгета”, разказваща за двама неудачници, които обличат фалшиви полицейски униформи, за да свалят жени. Сред момичетата, които искат да впечатлят, се нарежда и сервитьорка, в ролята на която влиза Нина Добрев. Филмът е гледан от 8446 души и е събрал 130 928 лева от билети.

3D продукцията “Пазители на Галактиката” остава четвърта в списъка. Екшънът на Marvel е на екраните в страната от 17 дни, в рамките на които е гледан от 60 759 души, а приходите му са 567 197 лева. Веднага под него в класацията се нарежда 3D екшънът “Херкулес”, в който главната роля е поверена на актьора Дуейн Джонсън. Продукцията, разказваща за митичния герой, заобиколен от наемници, се прожектира от месец в България и има 118 455 зрители. Приходите ѝ са 1 119 650 лева.

Друг екшън заема шестата позиция в класацията на най-гледаните филми в страната - “Непобедимите 3”, който е спечелил 95 494 лева, а зрителите му до момента са общо 12 952 души. В лентата участват Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Харисън Форд, Антонио Бандерас, Арнолд Шварценегер, Мел Гибсън. Уесли Снайпс, Долф Лундгрен, Ронда Роузи, Натали Бърн и Ранди Кутюър.

В Топ 10 успява да влязат два анимационни филма, единият от които е “Как да си дресираш дракон 2”, която заема седмата позиция. Историята на момчето Хълцук и неговия дракон Беззъб вече от два месеца радва малки и големи в кината в България. 3D продукцията е гледана от 114 303 зрители, а приходите ѝ са 984 862 лева.

Едно място надолу се нарежда “В окото на бурята”, който разказва за “преследването” на торнадо, опустошило цял град. Продукцията, която е гледана от 14 330 зрители, дава реалистична картина за подобно природно бедствие. За десетте дни, в които е на екран у нас, лентата е събрала 114 545 лева от билети.

Третата премиера от миналия уикенд - “На един черпак разстояние” остава на девета позиция. Действието се развива във френското селце Сан-Антонин и разказва ароматната история на Ласе Халстрьом. Филмът е гледан от 1 739 зрители и има приходи в размер на 15 098 лева.

На последното място в Топ 10 остава анимационната продукция “Самолети: Спасителен отряд”. Историята на самолетчето Дъсти и неговите приключения в противопожарния отряд са спечелили вниманието на 42 673 души, а продажбите от билети са донесли 358 338 лева. 

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още