IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Hershey's вдига цените на десертите с 8%

Причината за поскъпването са по-високите разходи на компанията за съставки, транспорт и комунални услуги

11:28 | 16.07.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Цените на десертите „Kisses”, “Reese's Peanut Butter Cups”, “Kit Kat”* и на други сладкиши, създавани от производителя на шоколадови продукти Herhey's, бяха увеличени с 8% във вторник. Компанията разкри, че това се случва заради по-високите разходи за съставки, транспорт и комунални услуги, пише CNN. 

Какаото, млякото и ядките поскъпнаха значително от началото на годината досега, заяви президентът на компанията за Северна Америка Мишел Бък. Тя очаква тази тенденция да се запази и през 2015 г.

Нарастващото търсене на шоколад на развиващите се пазари в съчетание с лошото време напоследък в по-големите страни производители на какао също поставя редица ключови въпроси пред компаниите.

Hershey's не очаква промяната в цените да окаже влияние върху финансовите резултати до 2015 г.
Клиентите, които купуват директно от компанията, ще могат да взимат продуктите на старата цена през следващите четири седмици.

През януари тази година стана ясно, че Hershey's и технологичната компания 3D Systems ще работят заедно по създаването на 3D принтер, който ще произвежда шоколад. За компанията, произвеждаща шоколадови продукти, устройството може да се превърне в нова система за доставка на шоколадови изделия.

*Kit Kat се произвежда от Nestlе, с изключение на САЩ, където го прави Hershey Company по лиценз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още