IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зони за хазарт ще помагат за икономическото развитие на Крим

Хазартните обекти ще привлекат инвеститори и туристи, смятат в Москва

14:28 | 04.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Зони за хазарт ще помагат за икономическото развитие на Крим

Руската Държавна дума прие закон, включващ Крим към регионите, на чиято територия могат да се откриват зони за хазартни игри. Точните граници на тези нови зони ще бъдат определени от изпълнителните власти в областта, пише ИТАР – ТАСС.

Според анализите на експертите хазарните игри ще подпомогнат развитието на икономиката на Крим и ще помогнат за привличането на туристи.

„Създаването на игрови зони в Крим ще привлече допълнителни инвестиции, ще подпомогне създаването на работни места, ще допълни регионалния бюджет“, коментира първият заместник-председател на парламентарната комисия по икономическа политика и иновационно развитие Анатолий Карпов.

Той коментира, че приходите от тези зони се оценяват на около 25 млрд. рубли (над 700 млн. долара) годишно, а и може да се очаква увеличаване на туристите в региона и развитието на хотелиерството.

Изпълняващият длъжността министър-председател на Кримска област Сергей Аксенов коментира, че все още не е избрано конкретно място за отваряне на игрални домове. Най-вероятно зоната ще бъде разположена в Ялта. Обещанията обаче са, че игралните домове ще бъдат разположени само в една зона.

Анализите на Аксенов сочат, че строителството на хазартна зона ще струва между 100 млн. и 1 млрд. долара и вече има постъпили предложения от страна на инвеститори.

При разглеждането на закона за хазарта в Думата е било прието решение за откриване на подобна зона и в Сочи, допълва още ИТАР – ТАСС. Решението къде ще бъде изградена тя ще бъде взето на базата на предложенията на властите в региона Краснодарски край.

Действащото законодателство в Русия позволява изграждането на хазартни обекти на територията на само четири руски региона – Алтайски край, Краснодарски край, Приморски край и в Калининградска област. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още