IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Трансформърс" - лентата, която е готова да превземе Китай

Филмовото студио Paramount прави всичко възможно китайската публика да хареса новата ѝ високобюджетна продукция

11:28 | 27.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Но копродукциите също имат своя цена, включително това, че сценарият трябва да бъде одобрен от китайските власти. Сред другите изисквания е да участват китайски актьори и да има китайска тема. В резултат от това студиата са предпазливи по отношение на това кога да се впуснат в подобно начинание.

“На всички копродукцията им звучи като Светия Граал“, твърди Мур от Paramount. Но те са „много специфична“ финансова и творческа уговорка, допълва той. По думите му те са по-подходящи за филми като предстоящия „Марко Поло“, който ще бъде наполовина финансиран от China Film Group.

За „Трансформърс“ Paramount приема стратегия, която нарича „официално подпомагане на продукцията“ - споразумение, което предлага някои от предимствата на копродукцията, но избягва част от предизвикателствата, свързани с нея.

Paramount получава промоционална и логистична помощ от China Movie Channel, която е подкрепяна от държавата, и от медиината компания Jiaflix Enterprises, която ще разпространява филма онлайн в Китай, когато бъде свален от големите екрани.

Не всички партньорства обаче преминават гладко. През миналата седмица спор със собственика на местен хотел заплаши да забави премиерата. Хотел Pangu Plaza, който е платил близо 1 млн. долара, за да се появи във филма, подаде жалба срещу Paramount и неговите партньори. Причината за това е бил фактът, че от хотела са недоволни от позиционирането му в лентата и поискаха кадрите да бъдат премахнати.

В бързо организирано събитие за медиите в хотел Pangu Plaza в Пекин Мур и Бей от Paramount се опитаха да успокоят напрежението, което можеше да забави дебюта на филма.

„Работата с Pangu беше фантастична“, посочи Бей. В момента двете компании разследват какво в уговорките им се е объркало.

Работата в Китай не приключва с излизането на филма по кината. По думите на президента на Jaiflix Марк Ганис Paramount и нейните партньори са наели 1200 души да посещават китайските държавни кина, за да се уверят, че филмът се прожектира, а не е изместен нарочно от местни продукции. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още