IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10-те най-влиятелни жени в Китай

Жените, чиито постижения са се превърнали във вдъхновение за мнозина

14:31 | 06.07.14 г.
<p>
	Актрисата Гун Ли.<em> Снимка: архив Ройтерс&nbsp;</em></p>

Актрисата Гун Ли. Снимка: архив Ройтерс 

Дун Минжу

Председател и президент на Gree Electric

Дун се издига в Gree Electric – първоначално продава климатици, а след това оглавява екипа по продажбите. Тя е назначена на директор на отдела през 1994 г. и благодарение на нея компанията увеличава продажбите си седем пъти. Това ѝ пропрява пътя към ръководния пост, който в момента заема.

Ян Липин

Танцьор

Ян произхожда от селски район в Китай, а през годините учи танцовите култури на различните китайски малцинства. Решена да направи така, че да ангажира широката общественост с тези традиции, тя събира пари, за да създаде и постави първия си спектакъл „Духът на пауна“ през 1980 г. След това тя продължава да ръководи подобни проекти и да се занимава с хореография. Ян участва в изключително успешни танцови спектакли в Китай, Европа и САЩ.

Лаура Ча Шън Май-лун

Бивш заместник-председател на Китайската комисия за регулиране на ценните книжа

След успешна кариера на адвокат, първо в Калифорния, а след това в Хонконг, тя се присъединява към Комисията по ценните книжа и фючърсите и в крайна сметка заема поста заместник-председател. След това се мести в Китайската комисия за регулиране на ценните книжа, превръщайки се в първия човек, който не е от континентален Китай, заемащ поста заместник-председател.

Йен Гълин

Писател и сценарист

В САЩ Йен е позната с книгите си „The Banquet Bug” и „The Lost Daughter of Happiness”. Много от нейните романи са адаптирани за филми като „Цветята на войната“. Историите ѝ са високо ценени в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още