IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две цветни лога на Apple отиват на търг

Логата са решени в цветовете на дъгата - дизайн, който концернът използваше до 1997 г.

13:55 | 21.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Илюстрация:&nbsp;Bonhams&nbsp;</p>

Илюстрация: Bonhams 

Две от оригиналните цветни лога, стояли преди години на сградата на централния офис на Apple, ще бъдат продадени на търг с начална стойност от по 10 000 долара, предава Cnet. Продажбата ще се състои в рамките на наддаването „Историята на 20-ти век“, което ще се проведе на 4 юни в Ню Йорк.

Логата са решени в цветовете на дъгата - дизайн, който Apple използваше в периода между 1976 и 1997 г.

Акционерната къща Bonhams се е сдобила с две от тези лога, които някога са украсявали кампуса на компанията в Купертино, Калифорния. Логата са били премахнати през 1997 година и заменени от монохромното лого, чийто вариант Apple използва и днес.

Според Bonhams познатата ябълка има отхапано парче по идея на самия съосновател на компанията Стив Джобс, който не искал някой да си помисли, че логото всъщност изобразява домат. Разноцветната дъга е била избрана с цел "да се хуманизира компанията".

Едно от логата, с размери 1,20 х 1,20 метра, е стояло на сграда номер 3 в кампуса в Купертино и се е виждало от един от главните пътища - Highway 280, пояснява организаторът на търга. Другото лого е малко по-малко - около 90 на 90 сантиметра. От Bonhams твърдят, че логата са принадлежали на служител на Apple, на когото компанията ги подарила, след като били свалени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още