IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на Adidas пропадна с 34%

Производителят на спортни стоки отдаде неблагоприятния си финансов резултат на ефектите от валутните изменения в нововъзникващите пазари

10:09 | 06.05.14 г.
Тримесечната печалба на Adidas пропадна с 34%

Печалбата на Adidas AG за първото тримесечие се сви значително поради неблагоприятните валутни ефекти, предава MarketWatch.

Нетна печалба на германската компания отстъпи с 34% до 204 млн. евро. Продажбите от своя страна се забавиха с 6 на сто до 3,53 млрд. евро.

От Adidas отдадоха неблагоприятните финансови резултати на продължаващата слабост на валутите на нововъзникващи пазари, както и на двуцифрения спад на приходите на TaylorMade-Adidas Golf.

"Силното представяне в някои от развиващите се пазари и в търговията на дребно като цяло бе компенсирано от стратегическите промени при TaylorMade-Adidas Golf, както и от неблагоприятните валутни ефекти", посочи главният изпълнителен директор Херберт Хайнер.

По-ниските приходи на звеното на германската компания, занимаващо се с продажбите на артикули за голф, дойдоха основно поради силната конкуренция в сегмента.

Въпреки слабия тримесечен резултат производителят на спортни стоки запази прогнозите си за финансовите постъпления през цялата 2014 г. Очаква се резултатите на компанията да се подобрят през следващите месеци вследствие на задаващото се през лятото Световно първенство по футбол в Бразилия.

"Въпреки че все още трябва да се притесняваме от валутите и влиянието им върху нашите финансови резултати, аз очаквам силна втора четвърт, която да отъпка пътя напред към един продължителен период на растеж", отбеляза Хайнер.

Adidas продължава да очаква годишна печалба на акция в диапазона 3,97-4,45 евро. Нетната печалба на дружеството пък се очаква да достигне 830-930 млн. евро въпреки валутните ефекти. Продажбите на групата пък ще нараснат с "висок едноцифрен темп" според Хайнер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още