IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Девет клуба са нарушили финансовия феърплей

Засега от европейската централа не обявяват имената на нарушителите

15:10 | 03.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Девет клуба са нарушили финансовия феърплей

Девет футболни клуба са нарушили правилата на финансовия феърплей, като са регистрирали по-големи загуби от допустимите в рамките на последните два сезона, обяви късно в петък УЕФА след края на двудневното заседание на Комисията за финансов контрол.

Комисията взе под лупата си общо 76 клуба, от които беше поискана допълнителна информация за счетоводния баланс. 67 от тях в крайна сметка са се вместили в правилата на финансовия феърплей, предава Ройтерс.

Засега от европейската централа не обявяват имената на нарушителите. През седмицата се появиха информации, че УЕФА им е предложила споразумения, за да се избегнат санкции. "Повече информация ще бъде предоставена, когато процесът приключи", обявиха от асоциацията.

Предполага се, че сред нарушителите са "Манчестър сити" и "Пари Сен Жермен". В края на април президентът на УЕФА Мишел Платини заяви, че едва ли ще има клуб, изваден от европейските турнири. По-вероятните санкции са глоба и забрана за трансфери.

В петък по темата се изказа и мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер. Според него възможността УЕФА да предложи споразумение на нарушителите на финансовия феърплей може да доведе до загуба на доверие към смисъла на тази система за регулиране.

"Бих искал да видя, че правилата се спазват. Ако това не се случи, финансовият феърплей ще има проблеми в бъдеще, защото никой няма да го взима предвид. Това би било разочароващо", заяви тогава френският треньор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още